Taxaties en waardering

Een goede taxatie overtuigt
U heeft waarschijnlijk al meerdere keren een taxatie van uw landgoed of monumentaal pand moeten maken. En valt het u dan ook zo tegen dat een taxatie vaak slecht onderbouwd is? Of bol staat van de algemeenheden waar u niets aan heeft? Dat is niet nodig en komt ook slecht over bij uw financier. U bent gebaat bij een goede taxatie die door uw financier goed begrepen wordt en overtuigend is. Referenties vormen de basis van een goede taxatie. Wij hebben die referenties omdat we dagelijks met landgoederen en erfgoed werken. Dat is wat anders dan een woonhuis taxeren. Een gewone taxateur doet de taxatie van erfgoed erbij. Wij doen niet anders en zijn dus in staat om te overtuigen! Dit is toch waar u toch op zit te wachten?

Inzicht in marktwaarde
Het bepalen van een realistische marktwaarde vereist specifieke ervaring en expertise. Referenties van vergelijkbare objecten en transacties zijn belangrijke bouwstenen om tot een waarde te komen. Benchmarken dus. Voor een doorsnee tussenwoning zijn er doorgaans voldoende referenties beschikbaar. Maar bij monumentale objecten ontbreekt het daar bij de meeste makelaars vaak aan en is de waardering dus lastiger. Wij beschikken wel over de referenties omdat we dagelijks met rijksmonumenten te maken hebben. Kastelen, kloosters, molens, boerderijen, landgoederen en golfbanen zijn onze dagelijkse busiiness. Hier komt het aan op ervaring en specifieke kennis. Als specialist in landgoederen en erfgoed zetten we deze kennis en ervaring graag voor u in. 

Bouwkundige staat en achterstallig onderhoud

Ook het beoordelen van de bouwkundige staat of het vaststellen van het achterstallig onderhoud vereist specifieke kennis. De kosten voor het herstellen van vakwerk of mergel worden immers anders begroot dan de meer gangbare materialen. Onze architect en bouwkostendeskundige helpen u graag. Naast onze eigen expertise hebben wij een netwerk van vakmensen die wij (waar nodig) kunnen raadplegen en betrekken bij deze vraagstukken. Deze samenwerking draagt bij aan een goed onderbouwd en realistisch waardeoordeel.

Taxeren vraagt specialistische kennis
Bent u nieuwschierig geworden naar onze taxatie kennis? Neem contact op met een van onze adviseurs en laat u overtuigen!