Herbestemmen van erfgoed

Hoe krijg ik meer inkomsten voor mijn pand?
U kent dat wel, de wens om de enorme ruimte in uw gebouwen beter te benutten. Kastelen, boerderijen, kloosters en landhuizen: veel volume en meestal met hoge exploitatie lasten. Uw wens: hogere opbrengsten realiseren, beter verhuren. Dat gaat ten koste van bijvoorbeeld privacy. Maar meer euro’s zijn vaak zeer welkom. Bij dat soort afwegingen kunnen we u goed helpen en vindt u bij ons een deskundig gehoor. In nauw overleg met u stellen we de randvoorwaarden voor verandering in het gebruik vast. We analyseren de mogelijkheden van de gebouwen en verkennen in de markt de concrete vraag naar ruimte. Marketing noemen we dat. En ja, met de modernste technieken. We trekken vervolgens de potentiele gebruikers na en komen met de beste kandidaat naar u toe. Makelen noemen we dat. En we zijn uitstekende onderhandelaars om voor u goede huur- of gebruik afspraken te maken.

Herbestemmingsonderzoek brengt nieuwe functies in beeld
We kunnen ook samen met u nieuwe concepten uitdenken. Dat doen we in een zogenaamd herbestemmingsonderzoek. Met een herbestemmingsonderzoek krijgt u precies in beeld waar de kansen voor nieuwe functies liggen. We zoeken uit wat van de overheden met uw pand mag en wat niet. We bepalen de kosten van achterstallig onderhoud, investering en subsidiemogelijkheden. En dan het belangrijkste: we werken de verschillende exploitatie mogelijkheden uit die passen bij u en uw pand. Afgestemd op de lokale vraag in de markt.

Plankosten voor 70% gesubsidieerd
Gelukkig is er subsidie te verkrijgen voor onderzoek naar de herbestemming van erfgoed. De subsidie bedraagt 70% van de plankosten! Neem met ons contact op om vast te stellen of u in aanmerking komt voor subsidie. Aanvragen moeten jaarlijks voor 30 november worden ingediend!

Voorbeelden van herbestemming
Als specialist op het gebied van herbestemming hebben wij al vele eigenaren mogen bijstaan in de ontwikkeling van hun bezit. Download hier de brochure of bekijk deze hier digitaal om te zien waartoe dit heeft geleid. We hebben reeds veel tevreden opdrachtgevers geholpen bij de herbestemming. Lees hier de opgave van de referentie projecten.

We stellen kosteloos vast of u voor subsidie in aanmerking komt
In een gratis quick scan stellen we vast of uw pand voor subsidie in aanmerking komt. Als u bij een positief resultaat nadien de aanvraag door ons laat verzorgen, maakt u kans op deelname aan een uniek herbestemmingsdiner in Huize Damiaan te Simpelveld. We trakteren u op inspiratie, gesprekken met ‘soortgenoten’ en bediening vindt plaats door heuse butlers van The International Butler Acadamy. Wees er snel bij, want we hebben slechts 20 plekken aan tafel te vergeven. Aanvragen moeten voor 30 november zijn ingediend!

Frank Klement

rentmeester en herbestemmer