Kastelenexcursie Stichting Limburgse Kastelen

Kastelenexcursie

 Als sponsor is Klement² Rentmeesters al jaren verbonden met de Stichting Limburgse Kastelen. Vorig jaar vierde de Stichting Limburgse Kastelen hun 50-jarig bestaansjubileum.

Dit jaar organiseert de stichting al voor de 49e keer de Limburgse kastelendagexcursie. Elk jaar wordt er onder deskundige leiding een busreis gemaakt naar Limburgse, Belgische en/of Duitse kastelen, die een bijzondere band hebben met onze provincie.

Ook komen actuele kasteelonderwerpen tijdens dit evenement aan bod. De volledig verzorgde reis met speciaal gemaakt boekje is niet alleen in trek bij provinciegenoten, maar zeker ook bij liefhebbers uit de andere provincies die genieten van de diversiteit aan burchten, landhuizen, paleizen en ruïnes die gelegen zijn in de Euregio.

Deze tocht heeft een sterk internationaal karakter en wil banden scheppen tussen diverse erfgoeddisciplines en het monumentenbewustzijn. Het is tevens belangrijk om de kastelen niet alleen te benaderen vanuit de huidige landsgrenzen, maar om hier overheen te kijken. En die werkwijze zorgt ervoor dat de stichting al zoveel jaren succesvolle exclusieve excursies organiseert. Binnenkort wordt bekend gemaakt waar de (internationale) reis van dit jaar naar toe gaat. Meer info is te vinden op www.limburgsekastelen.nl