Gratis quick scan herbestemming

Succesvolle Dag van het Kasteel 2018

Het is de Nederlandse Kastelenstichting voor de 11e keer gelukt om een geslaagde Dag van het Kasteel neer te zetten. Dit hebben ze samen met u voor elkaar gekregen en uw deelname wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Ook als u normaal gesproken uw erfgoed niet openstelt voor publiek, bieden zij u handvatten om een activiteit te organiseren die past bij uw locatie. Dag van het Kasteel gaat immers over zelf de regie hebben over wat u wil delen met de bezoekers en op welke wijze. De Nederlandse Kastelen Stichting helpt daar graag bij! Zo brengen zij gezamenlijk enthousiasme teweeg voor het behoud van ons prachtige erfgoed.

Ze zijn er trots op dat ze zowel grote museumkastelen als particulier bewoonde kastelen en buitenplaatsen aan zich weten te binden. Daarnaast prikkelen zij bezoekers met inhoudelijke producten en activiteiten om hun kennis over kastelen en buitenplaatsen te vergroten.

Dat deze insteek werkt blijkt uit het prachtige resultaat dat ze behaald hebben:

  • Recordaantal deelnemers: 158 aangesloten kastelen, buitenplaatsen en archeologische kasteelsites in Nederland, België én Duitsland. Dit is een stijging van 25% t.o.v. 2017.
  • Meer particulier bewoonde kastelen en buitenplaatsen t.o.v. vorig jaar.
  • Meer bezoekers dan ooit: 85 000 mensen wisten Dag van het Kasteel te vinden.
  • De gloednieuwe Archeotrail langs 4 kasteelvindplaatsen in Overijssel trok 300 bezoekers.
  • Als onderdeel van het Verborgen Verhalen Vertel Evenement brachten ze de prachtige verhalenbundel Verborgen Verhalen van Gelderse kastelen en buitenplaatsen uit. Negen bekende kinderboekenschrijvers leverden een spannend verhaal met een historische achtergrond.
  • De opening van Dag van het Kasteel in Gelderland was zeer geslaagd. Op kasteel de Essenburgh  in Hierden ging Dag van het Kasteel dankzij de Ridders van Gelre feestelijk van start.

De volgende Dag van het Kasteel valt op 10 juni. Doet u weer mee? Op naar de 12e editie!

Bron: Nederlandse kastelenstichting