Project 'Open Kerken en Kloosters' van start

In het kader van de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed organiseren VSBfonds, Museum Catharijne Convent en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed gezamenlijk het programma ‘Open Kerken en Kloosters’. Dit programma geeft kerken en kloosters met onderscheidende plannen om hun beeldbepalende gebouw(en) voor een groter en breder publiek open te stellen de kans die plannen ook te realiseren. VSBfonds stelt hiervoor een bedrag van € 150.000,- beschikbaar, dat ten goede komt aan projecten van circa 5 tot 6 deelnemende organisaties. Met dit budget wordt de inzet van externe experts mogelijk gemaakt, en kunnen eventuele maatregelen worden bekostigd. De geselecteerde projecten helpen niet alleen de betreffende organisaties verder op weg, maar dienen ook als voorbeeldprojecten waaraan anderen zich kunnen spiegelen.

Op de website van het VSBfonds leest u meer informatie over deze regeling.

Uiteraard staan wij u graag bij met de herbestemming van uw erfgoed. Laat u vrijblijvend informeren en neem contact met ons op.