Open monumentendag 2015

Ook de Limburgse monumenten zijn goed vertegenwoordigd. Zo zijn zijn er in totaal 128 Limburgse monumenten die deelnemen en dit weekend toegankelijk zijn.

Het thema van dit jaar is “Kunst & Ambacht”. In de verschillende soorten monumenten die opengaan - van kastelen tot stadhuizen - tonen ambachtslieden hun werk. 'Het ambacht is ook immaterieel erfgoed en dat is goed om door te geven aan de nieuwe generatie. Zeker nu er een tekort dreigt te ontstaan aan vaklieden en hun kennis over oude ambachten is het een belangrijk thema.

Dit weekend is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren of die gesloten villa aan het einde van de straat op Open Monumentendag kunt u de geschiedenis tot leven zien komen. Kijk snel hier welke monumenten bij u in de buurt deelnemen.