Subsidie voor onderhoud? Doe de subsidiecheck

 

Kasteel te koop in Nederland

Bovenstaand ons aanbod van kastelen te koop in Nederland en België. Juist bij een kasteel kiest een eigenaar er echter bewust voor om het kasteel niet actief te publiceren, maar bieden wij het object enkel aan in ons netwerk van zoekenden. Mogelijk hebben wij dus nog een kasteel te koop in Nederland of België, maar staat deze niet op de website. Schrijf u daarom vrijblijvend in om als eerste op de hoogte te zijn van het huidige aanbod. 

 vul uw e-mailadres hier in
 en druk op verzenden

 

Kasteel kopen

Nederland telt nog steeds honderden kastelen, waarvan een groot deel is gebouwd tijdens de middeleeuwen. Klement Rentmeesters  geeft transparante begeleiding en advies om zo uiteindelijk tot de koop te komen van uw ideale kasteel in Nederland. Elk kasteel in Nederland is uniek, dit maakt ook elke koop van een kasteel een unieke transactie met altijd andere voorwaarden en potentiële valkuilen. Door onze jarenlange ervaring in deze niche vastgoedmarkt, hebben wij echter wel veel referenties van eerdere aangekochte kastelen. Dit maakt Klement de ideale partner in de koop of verkoop van zulk een bijzonder stuk erfgoed. Kasteel te koop zetten in Nederland? We helpen u graag!

 

Geschiedenis kastelen

Er zijn verschillende soorten kastelen. De hoofdtypen van kastelen zijn: een ringwalburg, donjon of woontoren, motte, palts, concentrische burcht, waterkasteel en een stadskasteel. In de middeleeuwen werden de kastelen gebouwd als beschermbaren woningen. Het is duidelijk dat de kastelen die oorspronkelijk versterkt zijn, in Nederland gebouwd zijn met grachten er omheen. Bij de eerste kastelen bestond de bescherming uit houten palissades. Toen de stenen muur werd uitgevonden, zijn ze deze vanzelfsprekend gebruikt. Na de uitvinding van buskruit en artillerie verloor het de betekenis, waar het in die tijd voor bestemd was. Daarom werden deze kastelen in een later stadium veelal omgebouwd tot buitenplaatsen. Hierin werd hoofdzakelijk het wooncomfort in nagestreefd. Na de middeleeuwen werden veelal imitatiekastelen gebouwd, waar pracht en rijkdom mee uitgestraald werd.

 

Dag van het kasteel

Nederland telt honderden kastelen in vele verschillende bouwstijlen. Deze kastelen hebben een bijzondere rol gespeeld in de geschiedenis van ons land. De Dag van het Kasteel is 6 juni 2022 en dan worden veel kastelen opengesteld voor het publiek door de bewoners en beheerders. Op deze dag worden zijn bezoekers welkom om de geschiedenis en pracht van deze bijzondere stukken vastgoed te ervaren. Op die dag worden ongetwijfeld mooie anekdotes verteld.