Gedeelde liefde voor monumentaal en landelijk wonen.

Zoek
boerderij te koop

Boerderij te koop

Boerderij te koop

In het bovenstaande overzicht vindt u ons actieve woningaanbod van boerderijen die te koop staan in Nederland en België. Mogelijk hebben wij in ons aanbod nog meerdere boerderijen die u kunt kopen, maar staan deze niet weergegeven op de website. Soms kiest een eigenaar er namelijk bewust voor om de boerderij niet actief te publiceren en delen wij deze uitsluitend in ons netwerk van zoekenden. Dus bent u benieuwd naar alle boerderijen die te koop staan in uw omgeving? Schrijf u dan nu vrijblijvend in voor de Exclusieve Preview. Zo wordt u altijd als een van de eerste op de hoogte gehouden van het volledige aanbod, en bent u altijd op de hoogte als er een boerderij te koop staat.

Wonen op een boerderij

Veel mensen dromen ervan om op een boerderij te wonen. Boerderijen stralen een bepaalde charme en rust uit en worden vaak omringd door een prachtig stukje natuur. Ook is het op een boerderij vaak mogelijk om dieren te houden en agrarische werkzaamheden te verrichten. Op deze manier kan men werken en wonen goed combineren. Maar om welke reden u ook een boerderij zou willen kopen – neem vooral eens een kijkje in het uitgebreide aanbod van Klement Rentmeesters. Wij hebben namelijk regelmatig een boerderij te koop staan.

Grote kans dat u uw droomboerderij hier voorbij ziet komen. Mocht dit niet meteen het geval zijn, dan gaan wij uiteraard hard aan het werk om deze droomboerderij voor u te vinden. Tijdens een kennismakingsgesprek luisteren wij aandachtig naar al uw wensen en behoeftes. Vervolgens maken we samen een realistisch plaatje van de ideale boerderij voor uw budget. Zodra er een boerderij te koop komt te staan die perfect aansluit op dit plaatje, lichten we u gelijk in. Zo kan uw droomboerderij niet aan u voorbij lopen.

Woonboerderij kopen

Als u van plan bent om een boerderij te kopen, moet u zich eerst afvragen wat voor soort boerderij u wilt kopen. Er zijn in Nederland namelijk aardig wat boerderijen, hofstedes en hoeves te koop. Zo kunt u bijvoorbeeld een woonboerderij kopen. Een woonboerderij kan worden omschreven als een voormalige agrarische bedrijfs- of dienstwoning die grotendeels wordt bewoond en waarvan ook de voormalige agrarische bedrijfsruimten als woonruimtes in gebruik kunnen zijn. Een woonboerderij heeft dus in principe geen agrarische functie meer en is volledig ingericht op wooncomfort. Bij Klement Rentmeesters hebben wij een aantal bijzondere en stijlvolle woonboerderijen te koop staan, maar ook andere soort boerderijen. We helpen u graag om een boerderij te vinden die voldoet aan al uw wensen. Mocht uw budget hier niet toereikend genoeg voor zijn, dan is het wellicht een optie om een oude boerderij te kopen die u zelf in de komende jaren kunt omtoveren tot de ideale woonboerderij. Mocht u geïnteresseerd zijn om zo’n boerderij te kopen, dan gaan we uiteraard graag mee op bezichtiging om u zo goed mogelijk te informeren over de staat van de boerderij en andere belangrijke zaken. Neem daarvoor contact met ons op.

Benamingen van boerderijen

Voordat u een boerderij gaat kopen, is het ook wel handig om wat meer te weten over verschillende boerderijen en hun benamingen. Zo is een proefboerderij een echte agrarische boerderij waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe landbouwtechnieken. Ook is er een modelboerderij. Deze boerderij wordt gezien als voorbeeldfunctie voor boerderijen. Er wordt bij een modelboerderij veel gewerkt met nieuwe technieken. Dan is er natuurlijk ook nog de kinderboerderij. Op deze boerderij worden dieren gehouden die bewonderd en geaaid mogen worden door kinderen.

En hoe zit het dan met de benamingen hoeve en hofstede? Dit zijn simpelweg synoniemen voor het woord boerderij. Maar een boerderij heeft in Nederland en België nog veel meer verschillende benamingen, vooral in het dialect. Zo wordt een boerderij in Groningen ook wel een ‘heerd’ genoemd. In Friesland noemt men een boerderij ook wel ‘pleats’ en in Oost-Nederland wordt een boerderij ook wel een ‘zathe’ of ‘erve’ genoemd. Hoe heet de boerderij dan in Zeeland en West-Vlaanderen? Nou, ‘hof’ of ‘boerenhofstee’, vergelijkbaar met onze Nederlandse synoniemen.

Boerderijen te koop via Klement Rentmeesters

Carréhoeves, vrijstaande hoeves met zwembad, rijksmonumenten – er worden zoveel verschillende en prachtige boerderijen te koop aangeboden via Klement Rentmeesters. De meeste boerderijen die te koop staan op onze website zijn gelegen in Noord-Brabant, Limburg en Belgisch Limburg. Dus als u graag in een boerderij in een prachtig, natuurrijk gebied wilt wonen, dan zit u bij ons helemaal goed. Wij luisteren aandachtig naar al uw wensen en begeleiden u met veel persoonlijke aandacht door het gehele proces van een boerderij kopen. Wij weten precies waaraan extra aandacht moet worden besteed tijdens het kopen van een boerderij. Bovendien zijn wij altijd transparant en eerlijk over de staat van een boerderij voordat u deze koopt, zodat u zeker weet dat u de juiste beslissing maakt.

Wij vinden het namelijk belangrijk dat u uw droom van de ideale boerderij kunt verwezenlijken. Maar wij gaan verder dan assisteren bij het vinden van uw droomboerderij. We kijken ook samen met u naar de mogelijkheden van een hypotheek en de mogelijkheden van een eventuele verbouwing of restauratie. Ook kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden en beperkingen van (monumentale)subsidies. Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis zijn wij uw ideale partner tijdens het gehele proces van een boerderij kopen. Neem gelijk contact met ons op als u een boerderij op het oog heeft of als u meerdere boerderijen wilt zien die te koop staan.

Contact

Graag informeren we u over onze mogelijkheden.
Vul onderstaande lijst in en we nemen binnen
twee dagen contact met u op.

  In de Erfgoed Inside leest u nieuws over subsidies, adviezen over onderhoud en leuke verhalen over monumenten. Nieuw aanbod dat te koop of te huur is ontvangt u als eerst via onze Exclusieve preview!

  Details

  Adres
  Plaats
  Bouwjaar
  Perceel
  Woonoppervlakte
  Richtprijs
  Contact
  Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.

  Aankoopbegeleiding

  Voldoet dit aanbod niet aan uw wensen? Kijkt u gerust verder in ons overige aanbod. Graag maken we u attent op de mogelijkheid u exclusief te helpen in uw zoektocht naar uw droomwoning. We hebben ook zogenaamd stil aanbod in de verkoop, dat is aanbod dat nergens gepubliceerd staat. In een persoonlijk gesprek nemen we de mogelijkheden graag met u door.

  Inschrijven nieuw aanbod

  Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

  Recent toegevoegd

  Bekijk overzicht
  De Erfgoed Inside is onze nieuwsbrief met informatie over subsidies, adviezen over onderhoud en mooie verhalen over monumenten.
  Nieuw aanbod te koop of te huur ontvangt u als eerste via onze Exclusieve Preview! 

  Meld u hier aan

  > Al meer dan 6.000 mensen gingen u voor
  chevron-down