Subsidie voor onderhoud? Doe de subsidiecheck

Boerderij te koop

Bovenstaand ons actieve woningaanbod van boerderijen in Nederland. Soms kiest een eigenaar er echter bewust voor om niet actief te publiceren, maar bieden wij het object enkel aan in ons netwerk van zoekenden. Mogelijk hebben wij dus nog een boerderij te koop, maar staat deze niet op de website. Schrijf u daarom vrijblijvend in om als eerste van het volledige aanbod op de hoogte te blijven.

 vul uw e-mailadres hier in
 en druk op verzenden

Woonboerderij of landelijk gelegen woning kopen

Bij Klement Rentmeesters hebben wij een aantal bijzondere boerderijen te koop staan. Deze boerderijen zijn vooral gelegen in Noord-Brabant, Limburg en Belgisch Limburg. Wanneer u bij ons een boerderij of woning koopt, wordt u door het gehele proces begeleid. Daarnaast zijn wij transparant en informeren wij u eerlijk over de staat van de boerderij voor u deze koopt. Wij kijken samen met onze klant naar de mogelijkheden van een hypotheek en wellicht de (on)mogelijkheden van een verbouwing. Wij zijn uw ideale partner, omdat Klement Rentmeesters over meer dan 30 jaar ervaring beschikt in bijzonder vastgoed. Wij zijn volledig op de hoogte van alle mogelijkheden en beperkingen van (monumentale)subsidies, restauraties of verbouwingen.

Benamingen boerderij Nederland en België

Er zijn verschillende benamingen voor verschillende boerderijen. Zo is een proefboerderij een instelling waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe landbouwtechnieken. Ook is er een modelboerderij. Deze boerderij wordt gezien als voorbeeldfunctie en een ‘model’ als boerderij, er wordt bij een modelboerderij veel gebruikt van nieuwe technieken. Tot slot is er natuurlijk ook nog de kinderboerderij. Hier worden dieren gehouden die door kinderen geaaid kunnen worden.

Een hoeve of hofstede is niks anders dan een synoniem voor een boerderij. De boerderij heeft in Nederland en België meer verschillende benamingen in het dialect. Zo wordt een boerderij in Groningen ook wel een ‘heerd’ genoemd. In Friesland wordt een boerderij een ‘pleats’ genoemd. In Oost-Nederland wordt een boerderij ook wel een ‘zathe’ of ‘erve’ genoemd. In Zeeland en West-Vlaanderen wordt de boerderij ook wel een ‘hof’ of ‘boerenhofstee’ genoemd, vergelijkbaar met onze Nederlandse synoniemen.