Wiegelraderhof

In het prachtige Limburgse Heuvelland, omringd door natuur en landbouwterreinen, en toch centraal gelegen tussen de steden Sittard-Geleen en Brunssum, ligt de prachtige monumentale carréboerderij de Wiegelraderhof.

De hoeve met volledig omsloten binnenplaats is grotendeels uit baksteen opgetrokken met delen in vakwerk. De eerste hoeve ontstond in 1423, maar werd volledig herbouwd in 1658 en dankzij zorgvuldige restauraties is de authenticiteit ook bijzonder goed bewaard gebleven.

Het ruime multifunctionele complex bestaat uit een ruim woonhuis met 4 slaapkamers, diverse schuurdelen en een ruime, authentieke wagenschuur die nader ontwikkeld kan worden voor diverse functies zoals atelier, hobbyruimte, praktijkruimte of kantoor aan huis.

Het woonhuis is weliswaar gemoderniseerd, maar kent nog vele originele details, zoals de fraaie trappen en vloer- en dakconstructies. Tenslotte is er een ruime zolder die middels een vaste trap is te bereiken en nog nader kan worden herontwikkeld.

Op het tot in 1988 actieve agrarische bedrijf wordt sinds 1990 hobbymatig geboerd met als doel zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. In 1993 is gestart met een zorgboerderij. Door de kleinschalige opzet is ruimte voor individuele zorg en wordt er zinvolle dagbesteding geboden voor mensen met diverse hulpvragen.

Uiteraard behoort het voortzetten van deze activiteiten door een nieuwe eigenaar tot de mogelijkheden. Daarnaast biedt het complex volop ruimte voor ontwikkeling tot atelier, kantoor- of praktijk aan huis en/of verblijfsrecreatieve doeleinden.

Deze fraaie carréhoeve is inmiddels onvoorwaardelijk VERKOCHT. Bent u toch nog op zoek naar een vergelijkbaarkarakteristiek complex met veel volume en ontwikkelmogelijkheden? Neem dan onverminderd contact met ons op.

AdresWiegelraderstraat 10 te Bingelrade
Bouwjaar1658
Perceel26.460 m2
VraagprijsVERKOCHT
Contact Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.