Villa Jacoba

Deze rijks monumentale villa van ca 1.900 m3 met zeer eigen karakter is een prachtig bewaard voorbeeld van de gotische bouwkunst en architectuur. In 1825 door de Maastrichtse bankiersfamilie Tielens volledig uit mergel gebouwd met fraai aangelegde parkachtige tuin. Van souterrain tot toren een uniek gebouw met 440 m2gebruiksoppervlak! Verscholen gelegen met volledige privacy en toch direct nabij het bruisende centrum van Valkenburg en het station.

De hoge boogvormige deuren en ramen kenmerken de gotische bouwstijl. De zachtgele kleur van mergelsteen, geven de villa een majestueus karakter en aanzicht dat zo kenmerkend is voor Valkenburg. Eenmaal door de toegangspoort word je als het ware omarmd door de aangename tuin op het perceel van maar liefst 2.930m². De getoogde entree geeft je het gevoel van een waardige ontvangst; bij binnenkomst zet de ruime ontvangsthal gelijk de toon van weelde. Onmiddellijk word je bevangen door de zeer gedetailleerde afwerking en het prachtige materiaalgebruik. De ruime woonvertrekken op de eerste etage omvatten een moderne keuken, een en-suite woon- en eetkamer en een bibliotheek. Een ware beleving die zeker sinds de volledige restauratie in 2000, ook geen enkele concessie doet aan het hedendaags comfort en woongenot voor zowel een groot als klein gezin.

Deze bijzondere villa is inmiddels onvoorwaardelijk verkocht. Neem contact op met ons kantoor om direct op de hoogte te blijven van toekomstige alternatieven.

AdresKloosterweg 4 te Valkenburg
Bouwjaar1825
Perceel2.930 m2
Contact Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.