Tuinstraat 13

Aan de rand van Wijlre in het gehucht Etenaken, ligt deze vrijstaande boerenhoeve met ruim 1,5 hectare eigen grond. Gelegen in het dal van de Geul tussen de Keutenberg en de Fromberg is dit een typisch landelijke omgeving en bijzonder fraai wandel- en recreatiegebied.

De hoeve is gebouwd in de herkenbare U-vorm met binnenplaats en is oorspronkelijk in 1780 gebouwd en ingericht als woonhuis met kleinschalige veehouderij. Met het staken van dit agrarisch gebruik is het Rijksmonument nu toe aan een nieuwe bestemming. Het ruime volume van ± 3.000 m3 gecombineerd met de landelijke ligging, biedt in elk geval een breed scala aan mogelijke exploitaties. Hiertoe zijn reeds diverse scenario’s uitgewerkt, welke uiteraard kunnen worden aangevuld met uw eigen plan. 

De hoeve heeft een eeuwenoude historie en is nog altijd een karakteristieke verschijning in het gebied.  Nu het complex niet langer als boerderij fungeert, is een grondige verbouwing en (gedeeltelijke) herbestemming noodzakelijk. Een ontwikkeling met commerciële mogelijkheden, maar ook geschikt voor volledig particuliere bewoning in een bijzonder woonhuis met ruime huisweide.

Dit bijzondere object is inmiddels VERKOCHT! Bent u op zoek naar een vergelijkbaar karakteristiek object om te restaureren en een nieuwe toekomst te kunnen bieden? Neem dan onverminderd contact met ons op!

AdresTuinstraat 13 Wijlre
Bouwjaar1780
Perceel15.608 m2
VraagprijsVERKOCHT
Contact Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.