Terzieterweg 5

Ten zuiden van de Nederlands-Limburgse plaats Epen in de huidige gemeente Gulpen - Wittem werd rond 1906 deze hoeve gebouwd, mogelijk als aanvulling op de naastgelegen, 100-jaar oudere, Hoeve Wolfskoul. 

Het uit baksteen opgetrokken boerenwoonhuis en de aangebouwde stalvleugel zijn kenmerkend voor deze bouwperiode. De zeer degelijke bouwstijl met hoge plafonds, de geschilderde lambrisering in de hal en de fraaie tegelvloer, maken duidelijk dat hier een welgestelde boerenfamilie resideerde.

Op de begane grond zijn er twee grotere, door de gang gescheiden, woonvertrekken die vroeger respectievelijk als keuken en woonkamer werden gebruikt. Ook bevinden zich in dit gedeelte een bijkeuken, berging en de toegang tot de kelder. 

Op de 1e verdieping waren oorspronkelijk vier slaapkamers zeer symmetrisch ingericht. In latere periode kwamen daar nog een badkamer en waskamer bij.

De 2e verdieping is middels een vaste trap bereikbaar en is ingericht met nog een vijfde slaapkamer en een bergzolder.

Links van de voorgevel is richting de straat de stalvleugel gesitueerd. Deze is op de begane grond gesplitst in twee separate ruimten, maar op de verdieping is het een geheel. Per etage is hier nog ruim 115 m2 aan oppervlakte te gebruiken.

Deze ruimte leent zich daarmee erg goed voor aanvullende gebruiksfuncties zoals mantelzorg, bedrijf aan huis ofwel verblijfsrecreatie hetgeen ook binnen het bestemmingsplan is toegestaan. 

Qua buitenbeleving is het elk seizoen weer een totaal andere beleving. Het uitzicht over het Heuvelland met ver aan de horizon de bosrand van het Vijlenerbos zal u nooit gaan vervelen.

Dit prachtige object is inmiddels onvoorwaardelijk VERKOCHT. Bent u toch nog op zoek naar een vergelijkbaar karakteristiek object met veel volume en ontwikkelmogelijkheden? Neem dan onverminderd contact met ons op.

AdresTerzieterweg 5 te Epen
Bouwjaar1906
Perceel5.000 m2
VraagprijsVERKOCHT
Contact Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.