Terzieterweg 3 Epen

In het meest zuidelijke deel van Limburg, waar het heuvelland op zijn mooist is, met uitzichten zoals ze op de ansichtkaarten worden bedrukt, juist op deze prachtige plek, ligt deze monumentale hoeve, genaamd Hoeve Woskoul. De hoeve is gedeeltelijk opgetrokken uit vakwerk en nagenoeg geheel vrijstaand. De hoeve dateert van omstreeks 1877 en is in Carré-vorm gebouwd. Het complex heeft een grote binnenplaats, met daaraan het hoofdgebouw, bevattende drie woonkamers, twee keukens, twee badkamers, zeven slaapkamers en een dubbele garage. Aan de binnenplaats liggen ook nog twee monumentale bijgebouwen en op het terrein bevindt zich eveneens een carport/werktuigstalling. Het object wordt momenteel recreatief verhuurd en is geschikt voor 14 personen. Vanuit de diverse woonvertrekken, slaapkamers én de tuin is er prachtig uitzicht over het glooiende buitengebied rondom Epen.

De woning ligt op het hogergelegen gedeelte van het gehucht Terziet, behorend bij de gemeente Gulpen-Wittem. Het gehucht ligt net voorbij Epen, op één van de mooiste plekken die Zuid-Limburg rijk is. In de 14e eeuw werd het buurtschap aangeduid als Rosit of Rosyt. Deze naam is waarschijnlijk afgeleid van het woord 'rausa', wat 'riet' betekent. In Terziet staan verschillende, veelal monumentale, vakwerkboerderijen en -huizen. Terziet vormt samen met het gehucht Kuttingen een 'beschermd dorpsgezicht'. De natuurgebieden Onderste Bos en Bovenste Bos omringen het gehucht Terziet. Onder andere deze natuurgebieden maken Terziet tot een geliefde locatie voor wandel- en fietsliefhebbers. De omgeving rondom Terziet heeft het beste van twee werelden: enerzijds het authentieke Zuid-Limburgse leven met weidse vergezichten, rust, stilte en de Bourgondische cultuur, en anderzijds het gemak van de steden, zoals Maastricht en Aken binnen een half uur bereikbaar en ook Luik binnen drie kwartier. Ook voorzien de nabijgelegen kernen Epen, Gulpen en Vaals ruim in de dagelijkse levensbehoeften.

Dit prachtige object is inmiddels VERKOCHT middels colegiale samenwerking met ons zusterkantoor Boon VastgoedBent u toch nog op zoek naar een dergelijke karakteristieke woonboerderij met vele gebruiksmogelijkheden op toplocatie in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Neemd dan onverminderd contact met ons op.

AdresTerzieterweg 3 Epen
BouwjaarOmstreeks 1877
Perceel2.390 m2
VraagprijsVERKOCHT
Contact Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.