Terzieterweg 28

Dit bijzondere vakwerkhuis, gelegen in de mooiste hoek van het heuvelland, is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1562 en is volgens kenners een van de oudste en best bewaard gebleven exemplaren in de omgeving. De vakwerkconstructie is gemaakt van zeer duurzaam eikenhout en staat op een plint van natuursteen uit de streek. De woning is geheel gerestaureerd waarbij volledig op authentieke wijze de vakken zijn gedicht met stroleemmengsel op een vlechtwerk. Dit staat garant staat voor een uitstekend binnenklimaat met hoge isolatiewaarden en een aangename akoestiek.

Medio jaren negentig is begonnen met deze omvangrijke en nauwgezette restauratie van het huis. Hierbij zijn onder meer verloren gegane balken teruggeplaatst, de kruisvensters met glas-in-lood hersteld, de twee krijtstenen haarden volledig gereconstrueerd, de Grès de Raeren-vloeren opnieuw gelegd en nog zo veel meer. Det hoge mate waarin is getracht om de originele staat weder op te bouwen is waarlijk uniek!

Dwars door de tuin van ca. 1.500 m2 loopt een bronbeek die ontspringt nabij het Onderste Bos en uitmondt in de Terzieterbeek. De aanplant van bomen en struiken rondom het perceel zorgen voor optimale privacy.

Zowel de uitstraling van het huis, binnen en buiten, als de prachtige locatie maken het tot een uniek project.

Dit prachtige object is inmiddels onvoorwaardelijk VERKOCHT! Bent u op zoek naar een vergelijkbaar karakteristiek woonhuis in een fraaie omgeving en wilt u op de hoogte blijven van het aanbod in de stille verkoop? Neem dan onverminderd contact met ons op!

AdresTerzieterweg 28 te Epen
BouwjaarCa. 1562 (renovatie medio jaren '90)
Perceel2.610 m2
VraagprijsVERKOCHT
Contact Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.