Natuurschoonwet Landgoed Sint Pieter

De natuurschoonwet is in 1928 in het leven geroepen met het doel om bestaande landgoederen in stand te houden en nieuwe landgoederen te doen ontwikkelen. Onder bepaalde voorwaarden kan een landgoed gerangschikt worden. Het inschatten van de haalbaarheid én het doorlopen van de procedure is onze specialiteit.

De ontwikkeling van Landgoed Sint Pieter in Maastricht is een voorbeeld waar wij deze rangschikking voor eigenaar hebben verzorgd en de NSW status is verkregen. De Sint Pietersberg heeft veel meegemaakt en na decennia van mergelwinning werd het tijd om de natuur weer tot zijn recht te laten komen.

In samenwerking met een landschapsontwerpbureau stelden wij een beplantingsplan op. Een ontwerp dat passend is voor het gebied en tevens voldoet aan de rangschikkingsvoorwaarden voor de Natuurschoonwet.

Door ruim 7 hectare landbouwgrond om te vormen tot Natuurschoonwet landgoed is uiteindelijk een prachtig gebied ontstaan waar veel oorspronkelijk plantensoorten zich weer aan het ontwikkelen zijn.

Het was een bijzonder project waar wij met plezier aan hebben gewerkt!