Molen Op de Vrouweheide

Met genoegen presenteren wij u de molen Op de Vrouweheide, de hoogst gelegen traditionele windmolen van Nederland. Een spectaculair woonadres met fiere wieken die sinds 1857 draaien!

Deze molen is niet alleen te definiëren als de hoogst gelegen molen van Nederland, ze is naar mijn mening ook verreweg de mooiste! 

Een volmaakte groenblauwe horizon van 360 graden rond, met zicht tot ver over de landsgrenzen. Wonen in een molen, stelt u zich dat eens voor! Symbool van onze nationaliteit en vrijwel uniek voor deze regio. 

Limburg heeft heuvels met rivierstromingen waardoor er wel diverse watermolens bestaan, maar slechts enkele windmolens.

De vier wieken staan perfect in de verf, de klassieke inscriptie onder de as zingt boven de heuvels uit; ‘‘Op de Vrouweheide’’. Vrouwelijk, jazeker! Hier draait het, waait het, zingt en klinkt het!

De molen is oorspronkelijk in 1858 gebouwd en verkeert technisch gezien in perfecte staat waarbij (uiteraard zonder gemaal) alles gewoon functioneert. U hoeft daarbij heus geen molenaar te zijn of te worden om in dit bijzondere monument te wonen en de molen ook te kunnen bedienen. De hartstochtelijke huidige eigenaar leert u de kneepjes van het vak, want hij weet de molen te besturen als een ware kapitein. 

Dit prachtige object is inmiddels onvoorwaardelijk VERKOCHT. Bent u toch nog op zoek naar een vergelijkbaar uniek woonhuis? Neem dan onverminderd contact met ons op.

AdresVrouwenheide 1 te Voerendaal
Bouwjaar1858
Perceel6.097 m2
VraagprijsVERKOCHT
Contact Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.