Hoeve Ronkenstein

Aan de noordoost kant van Reuver (noord-Limburg) ligt het 500 jaar oude buurtschap Ronckenstein. Een heel bijzonder gebied van ca. 20,6 ha. dat ook niet voor niets van rijkswege als dorpsgezicht is beschermd.

De eerste vermeldingen dateren reeds uit 1369, maar de huidige vorm stamt uit de 18e eeuw toen hier de voormalige watermolen, de Ronckensteinsmolen op de Schelkensbeek en de molenaarswoning werden gebouw. Later werden hier aan de overzijde enkele hallenhuisboerderijen gebouwd. Zo ook (in 1776) Ronkenstein 2.

Ongekend hoe het lijkt dat de tijd hier heeft stilgestaan de cultuurhistorie met zoveel respect bewaard is gebleven.

Het is te begrijpen waarom de oud-eigenaar zo ontzettend verknocht is geraakt aan deze plek en er zijn hele leven geen afstand van heeft willen doen. Ook toen het onderhoud hem te veel werd en het Rijksmonument achterstallig raakte en niet meer werd bewoond.

Inmiddels is de restauratieopgave omvangrijk, maar de plek is zo uniek! Hier kun je onthaasten in een unieke, beschermde dorpsomgeving. 

Dit prachtige object is inmiddels onvoorwaardelijk VERKOCHT. Bent u toch nog op zoek naar een vergelijkbaar karakteristiek object met veel volume en ontwikkelmogelijkheden? Neem dan onverminderd contact met ons op.

AdresRonkenstein 2 Reuver
Bouwjaar1776
Perceel13.380 m2
VraagprijsVERKOCHT
Contact Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.