Dorpstraat 47 Valkenburg

Het kerkdorp Sibbe is onderdeel van Valkenburg aan de Geul, maar maakt feitelijk meer deel uit van het buitengebied en Heuvelland nabij Margraten. De kleinschalige woonomgeving telt circa 1.000 inwoners. Kenmerkend aan het dorp zijn de vele huizen die van mergelsteen zijn gebouwd. Deze mergel werd ter plaatse gewonnen in de “Sibbergrubbe”. Deze groeve is de enige nog in werking zijnde Limburgse mergelgroeve. Hier worden blokken mergel gewonnen, voornamelijk ten behoeve van restauratiewerkzaamheden van mergelstenen gebouwen in de omgeving.

Zo ook is deze woning op traditionele wijze gebouwd met deze lokale mergel. Het ruime volume van in totaal ruim 1.500 m3 is ingericht met een kelder, ruime begane grond met zowel een separate zitkamer als eetkamer en gesloten keuken, de eerste verdieping met 4 slaapkamers en een ruimte bergzolder welke met een vaste trap bereikbaar is.

Het gehele huis geniet van een karakteristiek interieur en hoogwaardige afwerking. De complete keuken met ruim werkblad en het vrijstaande 8-pits gaskooktoestel is zowel praktisch als bijzonder sfeervol. Direct achter de keuken is een ruime bijkeuken met separaat toilet en compacte badkamer. De eerste verdieping is middels twee verschillende trapopgangen bereikbaar en is ingericht met 4 ruime slaapkamers en wederom een compacte badkamer. De zolder kan dienen als extra woonruimte en is met drie dakkapellen voorzien van (beperkte) daglichttoetreding. Door de beschikbaarheid van alle nutsvoorzieningen op de zolder is het eveneens mogelijk om op relatief eenvoudige wijze een recreatieve ruimte ofwel extra slaapkamers te creëren.  De tuin is bereikbaar via diverse vertrekken aan de achterkant van het huis. Tevens is er een getoogde grote poort aan de zijkant van de woning die toegang biedt tot de achtertuin.

Deze prachtige woning is inmiddes VERHUURD. Bent u toch nog op zoek naar een dergelijk karakteristiek woonhuis? Neem dan onverminderd contact met ons op.

AdresDorpstraat 47 Valkenburg aan de Geul
Bouwjaar1850
Perceel650 m2
HuurprijsVERHUURD
Contact Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.