Carré Hoeve 1700

In het prachtige Limburgse Heuvelland, omringd door natuur en bocagelandschap met hoogstamboomgaarden, kleinschalige akkerbouw en dierenweides, en toch centraal gelegen nabij diverse uitvalswegen, ligt “Carré Hoeve 1700”.

De oorspronkelijke boerderij heeft veel authentieke (vakwerk) elementen en het geheel is op een zeer hoog afwerkingniveau gerenoveerd. Het werk is door een bekende vakwerkspecialist uitgevoerd.

Tijdens de uitvoerige restauratie is o.a. het vakwerk geheel vernieuwd, de gemetselde gevels hersteld, alle daken van de carré vervangen en zijn alle technische installaties vernieuwd. Inpandig zijn de beide voormalige stalvleugels ook geheel gerestaureerd en casco reeds gereed gemaakt voor een nieuwe gebruiksfunctie.

Rondom de hoeve ligt een ruim perceel van 3 hectare dat is ingericht als tuin, natuur en hoogstam fruitweides.  Tevens zijn er in de vrijstaande schuur diverse paardenboxen ingericht en aldaar is het terrein ingericht met een paddock en een africhtingskraal.

De ligging boven op een heuvel maakt dat het zicht naar elke windrichting ver uitgestrekt en adembenemend mooi is. Het geheel heeft een echte landgoeduitstraling!

De hoeve met volledig omsloten binnenplaats is grotendeels uit baksteen opgetrokken met delen in vakwerk. Gebouwd omstreeks 1700 en dankzij zorgvuldige restauraties is de authenticiteit ook bijzonder goed bewaard gebleven.

De ruime, multifunctionele carré hoeve bestaat uit een woonhuis met drie slaapkamers, een vakwerkwoning op het oosten, een zuidvleugel met poortgebouw en een zeer ruime westvleugel, die nader ontwikkeld kunnen worden voor diverse functies zoals verblijfsrecreatie, hobby- of praktijkruimte. Een legio aan mogelijkheden waarvoor alle casco inrichtingen en leidingwerk reeds zijn aangebracht en afhankelijk van de keuzes van de nieuwe eigenaar kan worden ingericht.

Dit prachtige complex is inmiddels onvoorwaardelijk VERKOCHT. Bent u toch nog op zoek naar een vergelijkbaar karakteristiek object met veel volume en ontwikkelmogelijkheden? Neem dan onverminderd contact met ons op.

Deze woning werd in collegiale samenwerking aangeboden met Christie's International Real Estate Maastricht.

AdresAkerstraat 1 te Mechelen
BouwjaarCa. 1700
Perceel30.250 m2
VraagprijsVERKOCHT
Contact Graag verwijzen wij u door naar onze contactpagina.